- 750 gr. domates
- 2 diş sarımsak
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 4 çorba kaşığı zeytinyağı
- yarım demet maydanoz
- 2 adet soğan
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 50 g. tereyağı
- 200 ml. et suyu
- Mercan köşkü, kekik
- Tuz, karabiber, fesleğen yaprağı
Domatesleri soyun, çekirdeklerini çıkartın ve doğrayın. Soğanı küçük küçük doğrayın, 2 çorba kaşığı zeytinyağında soğan ve sarımsağı kavurun. Domates, domates salçası, şeker, tuz, karabiber ekleyip karıştırın. Üzerine et suyunu ilave edip düşük ateşte 15 dk. pişirin. 2 çorba kaşığı zeytinyağı, tereyağı, doğranmış fesleğen yaprağı, maydanoz, mercan köşkü ve kekiği ilave ettikten sonra 2 dk. daha ateşte tutun. Sosunuz hazır!
Afiyet olsun.