1998 yılında ilk temellerini attığımız Acarsan Makarna Un Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.; arsa alanı 24.000 m2, makarna fabrika alanı 19.000 m2, un-irmik fabrika alanı 18.000 m2, idari bina alanı 4.500 m2 ve 27.000 tonluk 6 adet çelik buğday silosundan oluşan entegre alanda kurulu olan modern üretim tesislerimizde dünya standartların uygun makarna ve noodle üretimi yapmaktayız.
Firmamız, yüksek teknoloji ve modern bilimsel metotlarla %100 Durum Buğdayı irmiği kullanılarak tamamen bilgisayar kontrollü entegre üretim tesislerinde, el değmeden üretim öncesi ve sırasında, paketleme öncesi ve sonrasında ileri teknoloji ile donatılmış laboratuvarlarımızda sürekli kalite kontrol testleri yapmaktadır. Firmamız, ‘Acarsan Makarna, Banetti ve Rodilla’ markası ile Türkiye ve Dünya’da makarna tüketicisinin beğenisine sunmaktadır.
‘Acarsan Makarna, Banetti ve Rodilla’ markası ile başta Ortadoğu ülkeleri olmak üzere Afrika Ülkeleri ve Avrupa ülkelerine ihracat yapmaktadır. Ayrıca Uzakdoğu pazarına girmek hedeflerimiz arasında yer almaktadır.
Firmamız, ISO 9001:2008 “Kalite Yönetim Sistemi” , ISO 22000:2005 “Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi(HACCP) belgelerine ve HELAL sertifikalarına sahiptir.
Kalite, Gıda Güvenliği, Çevre ve İş Güvenliği Politikamız
• Bir gıda üreticisi olarak kurmuş olduğumuz yönetim sistemleri, ulusal ve uluslararası mevzuatlar, etik ve ahlak değerleri çerçevesinde müşterilerimizin beklentilerini karşılayan ürünler üreterek müşteri memnuniyetini sağlamayı,
• Hijyen ve sanitasyonun gıda güvenliği açısından öneminin bilincinde olup, bunu çalışanlarımızı da özümseterek, müşterilerimize, spesifikasyonlara uygun, daha kaliteli ve güvenilir ürünler sunmayı,
• Çalışanlarımızı ve diğer tüm paydaşlarımızı, eğitim, iletişim kanallarını kullanarak bilgilendirmeyi ve sorumlulukları konusunda bilinçlendirmeyi,
• Doğal kaynak kullanımını en aza indirecek yöntemler uygulayarak kirliliği kaynağında önlemeyi, atıkların azaltılması ve yeniden değerlendirilmesi yönünde çalışmalar yapmayı, çevre bilincini oluşturmayı ve sürdürülebilirliği sağlamayı,
• Faaliyetlerimize ilişkin gıda güvenliği, çevre, işçi sağlığı ve iş güvenliği risklerini analiz ederek, değerlendirmek ve uygun koruyucu önlemlerle yönetmeyi,
• Süreçlerimizi; etkili, verimli, yenilikçi ve gelişmeyi benimseyen yaklaşımlarla yöneterek, ürünlerimizi en uygun değerde sunmayı ve gerçekleştirmeyi,
• Yönetim sistemlerimizin ve bu sistemleri oluşturan hedef ve programların düzenli gözden geçirmelerle, etkinliğini değerlendirmeyi ve sürekli iyileştirme için sürdürülebilirlik ilkesi doğrultusunda gereken çalışmaları yapmayı,
taahhüt ediyoruz.