- 500 gr Rodilla Kalem kesme
- 400 g mantar
- 250 g salam
- 1 orta boy havuç
- 1 orta boy kuru soğan
- 3 olgun domates
- 200 ml krema
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Defneyaprağı
- 1 çay kaşığı köri
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 adet kesme şeker
- Tuz
Sıvı yağ tavada kızdırılarak, ince kıyılmış soğan yağda sotelenir. Küp şeklinde doğranan havuçlar da eklenerek sotelenmeye devam edilir. Temizlenip doğranan mantarlar ilave edilerek birkaç dakika daha çevrilir. Kabuğu soyulup rendelenen domatesler, kesme şeker, baharatlar, defneyaprağı ve tuz ilave edilerek suyu çekinceye kadar pişirilir. Sos suyunu çekince krema ve doğranmış salamlar ilave edilir ve birkaç dakika daha pişirilerek ateşten alınır. Paketteki pişme önerisine göre haşlanıp süzülen burgu makarnaya iki yemek kaşığı zeytinyağı eklenerek karıştırılır. Makarna hazırlanan sosla birlikte servis edilir.
Afiyet olsun.